17 november, 2013

Dagens menu #1

Fra tid til anden, tænker jeg at dele opskrifter på måltider vi spiser herhjemme!

I dag står menuen på Hakkebøf med ovnstegte kartoffelskiver, bagte bønner og bouillon sovs!

Ovnstregte kartoffelskiver:
Ingredienser
1 bagekartoffel pr. person
1 tsk olie pr. person - jeg kan godt lide ekstra jomfru olivenolie her
Krydderier efter smag - jeg har brugt rosmarin, et lille drys cayenne, salt og peber
Fremgangsmåde
Skær kartoflerne i skiver, omkring 3 mm eller deromkring.
Kom skiverne i en frysepose og tilsæt olie og krydderier efter eget valg. Ryst posen, godt - her kan du med fordel ryste lidt frustrationer ud, hvis du gemmer på sådan nogle.
Fordel de rystede skiver i 1 lag på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag i ovnen ved 190-200 grader til skriverne er møre, gyldne og lækre - har du ekstra overskud, kan du vende skiverne undervejs, så du får sprødhed på begge sider!

Bagte bønner:
Ingredienser
Frosne bønner
Hvidløg
Lidt olie - her bruger jeg gerne koldpresset raps, men der er frit valg
Fremgangsmåde
Denne her er lidt på gefühl. Tag en passende mængde bønner og kom i et ovnfast fad. Hæld en smule olie over og vend bønnerne heri. Tag hvidløg i fed, efter smag, og giv dem et godt tryk med din håndrod, og læg dem ned til bønnerne - glem fedteriet med at pille skralden af til spisebordet. Krydr med salt og peber, hvis du ikke kan lade være.
Bag bønnerne i ovnen sammen med de skiveskrået kartofler, det hele er færdigt ca. på samme tid!

Hakkedrenge:
IngredienserHakket oksekød, max 10%
Salt og Peber
Fremgangsmåde
Form bøffer, steg på en stegepande til de er færdige - ligesom du plejer, når du laver hakkere!

Bouillon sovs:
Ingredienser
4-5 dl vand - jeg starter med 4, og kommer lidt ekstra vand i, hvis smagen er blevet for kraftig
1 bouillon-terning - jeg kan rigtigt godt lide grønsags, men vælg hvad du synes passer bedst til menuen
Jævning efter valg - jeg bruger maizenas sovsejævner til lys sovs
Sovsekulør - fordi det godt må ligne brun sovs.
Fremgangsmåde
Kom vandet i en gryd og smid bouillon terningen heri og lad vandet koge op til terningen er opløst.
Jævn med din valgte jævner og farv med sovsekulør.

Velbekommen, spis pænt, husk at pille hvidløgsfeddene inden du stopper dem i munden, albuerne ned fra bordet, luk munden når du tygger!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak for at du tager dig tid, til at lægge en kommentar!